SJOERD

IN EEN NOTENDOP

1. Eerste bedrijf gestart op mijn zeventiende.
2. Eerste (en hopelijk enigste) burnout op mijn twintigste.
3. Boek Future You verkocht in acht landen (het groeit gestaag door).
4. Naast ondernemen en doceren nu ook aan het promoveren in Life Design.
5. Grote missie om zo veel mogelijk millennials te helpen hun leven actief te ontwerpen.

EEN STUKJE BIOGRAFIE

(Leestijd: ~1,5 minuut)

EEN RUWE START

Mijn leven voor mijn 23ste was redelijk matig. Ik ben mijn moeder verloren op mijn twaalfde, het huis uit gezet op mijn zeventiende en een burnout te pakken op mijn twintigste – een ruwe start.

Toen ik na het herstel van mijn burnout weer aan het werk kon ben ik als ‘marketing trainer’ de markt in gegaan. Destijds was social media hip en happening en waren er trainers tekort, dit kwam mij goed uit. Door de jaren heen ben ik op verschillende plekken geweest voor klanten en klussen: België, Engeland, Spanje en Canada.

Hoe verder ik van huis kwam, hoe groter mijn comfortzone werd en hoe meer ik begreep van wat mij energie gaf en hoe ik mijn leven kon vormen naar mijn eigen wensen. Pas later leerde ik dat dit ook wel life design wordt genoemd – het (her)ontwerpen van een leven dat optimaal werkt voor jou.

VAN DENKEN NAAR DOEN

Hier begon mijn tocht naar geluk waarbij ik slechts lichtjes uit de bocht ben gevlogen. Er was een moment dat ik zoveel boeken las (psychologie, ondernemerschap, zelfhulp, etc) dat ik elke drie dagen wel een boek verslond. Na een punt te hebben bereikt van 100 boeken in een jaar stelde ik mijzelf de vraag: “Wat heb ik nu geleerd?”.. Tot op de dag van vandaag is er weinig blijven plakken van al die zelfhulpboeken met weinig zeggende anekdotes en testimonials.

Pas toen ik in actie kwam en wat ging doen begon er wat te dagen. Ik las een artikel van Steven Aitchison over 100 manieren om je geest te ontwikkelen. Mijn idee was om al die 100 manieren uit te testen en elke dag een nieuwe manier te toetsen en mijzelf zo te ontwikkelen. Denk hierbij aan een dag geblinddoekt door het leven, tot een dag niks zeggen, tot geld geven aan een vreemde op straat. Je kunt het je zo gek niet bedenken, het hoorde wel bij die challenge.

Ik zou hier uren over kunnen praten, maar de kern van deze challenge was dat ik door kleine aanpassingen aan mijn leven mijzelf heb uitgedaagd en een beter leven kon ontwerpen. Een inzicht dat zowel zakelijk als privé het begin was van alles wat daarna kwam.

TOEPASSEN EN DELEN

Verschillende bedrijven, verschillende landen, verschillende doelen, maar door de jaren heen één overtuiging: mijn leven is vormbaar. 

De grootste grap was natuurlijk dat ondanks dat ik honderden boeken heb gelezen en dagen in saaie seminars heb doorgebracht er maar een ding toe deed: hoe doe ik dit dan?

Niemand leert je welke stappen te zetten, niemand leert je hoe de stappen te zetten, niemand helpt je over de drempel. Dit idee stond mij niet aan. Het hoeft toch allemaal niet zo zwaar en moeilijk te zijn? Het gaat om het leven toffer maken, dat mag toch best leuk zijn..?

Zodoende dacht ik: ‘Na al die boeken te hebben gelezen moet ik toch wel een beter boek kunnen schrijven, een meer praktisch toepasbaar boek over je leven (her)ontwerpen, gericht op millennials.” Zo gezegd, zo gedaan: 6 maanden, non-stop, 6 dagen in de week, van opstaan tot slapen gaan.

Ondertussen is het boek in 8 landen verkocht en verwacht ik voor 2021 dat het de 25 landen haalt. Het boek wordt ook gebruikt in het onderwijs als lesmateriaal voor de persoonsvorming van studenten.

WAT IS HET ANTWOORD?

Wat maakt dat een leven goed is ontworpen? Hier verschillen de meningen nogal over.. Mijn mening is dat de kunst hem niet zit in je ontwerp, maar leren van je ontwerpfouten en die aanpassen om zo gaandeweg erachter komen wat werkt en niet werkt.

Wat is hierin het ideale pad? Geen idee, ik heb ervaring en ik ben aan het promoveren in dit onderwerp, maar ik denk niet dat iemand hier een antwoord op kan geven. Doe geen dingen tegen je normen en waarden en je bent een heel eind op weg naar de juiste richting vinden voor jou.

Wie is Sjoerd? Ik ben iemand die niks anders doet dan groot dromen, praktisch aanpakken en graag mijn successen en falen deelt met anderen. Van ervaringsdeskundige tot onderzoeker in het vak, ik denk graag mee in jouw ontwerp. Hopelijk zien we elkaar bij een van mijn lezingen/workshops!

START HET GESPREK

BELT U MIJ? OF BEL IK U?

Met veel plezier beantwoord ik al uw vragen. Ik help graag mee in het vinden van de juiste oplossing voor uw huidige uitdaging.

U kunt de volgende stap nemen door het contactformulier in te vullen. Ik zie er naar uit u snel te spreken!

info@ sjoerdgerritsen.com

06-30203512

Utrecht